Midzomer,  de eerste zonsopkomst na de Zonnewende. Een uitbundig traditioneel feest dat in vele (Scandinavische) landen uitbundig gevierd wordt.  De midzomerfeesten zijn net zo belangrijk voor de Scandinaviërs als Kerst. Ook in de Germaanse en Baltische landen wordt midzomer gevierd.  En natuurlijk ken je Stonehenge, waar ieder jaar duizenden mensen naar toe trekken om de zonnewende te vieren en tussen de stenen te dansen.

Midsommar in Zweden

Misschien wel de bekendste midzomerfeesten worden in het mooie Zweden gevierd, uitbundig, met natuurlijk een versierde Meiboom waar omheen gedanst wordt met bloemen in je haar, muziek, lekker eten en drinken en natuurlijk vreugdevuren.  De Zweden trekken massaal naar het platteland, om samen met vrienden en familie de langste dag te vieren en daarmee het begin van de zomer.

Sill-Haring-Midzomer-Zweden

Midzomer in Nederland

Ook in Nederland wordt gelukkig steeds meer midzomer gevierd. Gezellig met vrienden, buren en familie een lekker gezellig vuurtje stoken, maak een bloemenkrans van je bloeiende hortensia’s 🙂 , een zomers muziekje aan en feesten maar!

Hoe vier jij midzomer? Laat het weten in een reactie.  Regent het?  Dan kun je altijd nog heerlijk in een Finse Kota een vuurtje stoken!

Finse Kota

Foutje gespot? Laat het even weten! klantenservice@scandivik.nl. Bedankt!