Genietend van Scandinavië ontstond er een prachtig bedrijf

We vertellen u graag wat meer over ons en onze passie voor Scandinavië.

Scandivik Buitenleven, de uitbreiding van Uw Finse Kota, is in 2012 opgericht door mij, Hanneke Joosen (rechts).

De import van Scandinavische tuinhuizen is begonnen vanuit een ware passie voor het buitenleven en voor Scandinavië, dat wereldwijd bekend staat om hun kwalitatieve, pure producten. Met deze passie begint ook het over ons verhaal.

Hoe begon deze passie?

Na een documentaire gezien te hebben van Joanna Lumley, “In search of the Northernlights” raakte ik gefascineerd door de magische aurora borealis en ging op zoek naar dit fantastisch mooie natuurverschijnsel in het prachtige Finse Lapland.

Ik leerde aardig wat over het Poollicht, onder andere op de universiteit van Sodankylä. Nu beheer ik zelfs een WhatsApp-alertgroep voor Noorderlichtmeldingen in Nederland en ga zelf ook regelmatig op Noorderlichtjacht als er een kansje is op (fotografisch) Noorderlicht in Nederland.

In het prachtige Salla werd ik, na bar koude nachten Noorderlicht chasen, weer lekker warm bij een vuur in een Finse Kota.

Niets is heerlijker dan op te warmen in een Finse Kota en dat gevoel van gezellig samen zijn en onthaasten wilden we ook thuis vast houden.

Na een lange zoektocht om een Finse Kota te kopen voor in onze tuin in Noord-Brabant, kwamen we in aanraking met een van oorsprong Finse fabriek, die tijdens onze samenwerking naar Estland verplaats zijn.

We kochten een eigen houten hut voor in de tuin en het genieten kon beginnen!
Vrienden, familie, buren en kennissen iedereen was benieuwd naar onze grillkota.

Zo’n Kota? Dat wilden zij ook wel!

Zo werd ons bedrijf in 2012 geboren en werden we importeur en dealer voor het bijzondere familiebedrijf in Scandinavië dat onze Royal Class collectie en andere buitenverblijven op een duurzame, ambachtelijke wijze produceert. Scandivik Buitenleven werkt uitsluitend samen met FSC- of PEFC-gecertificeerde bedrijven.

Ondertussen werken wij bijna 10 jaar later nog steeds met dezelfde passie en drive.

Inmiddels hebben wij ook een tweede leverancier uit Litouwen, hun producten zijn gemaakt van Siberisch sparrenhout. Het is een persoonlijke smaak in houtsoort en uitstraling. Wij vertellen je graag over de verschillen. Beiden zijn uitzonderlijk goede fabrieken met jarenlange ervaring.

Een hobby werd een bedrijf!

Door de vele contacten met collegae die regelmatig in Lapland en/of Scandinavië verblijven, is Scandivik Buitenleven inmiddels een expert geworden in Scandinavische outdoorproducten.

Scandivik importeert, verkoopt en verzorgt de plaatsing van je Finse Kota, lusthus, schommelbank of barrel.

Zo kan jij dus ook zonder zorgen genieten van jouw eigen stukje Scandinavië.
Want als ervaringsdeskundigen, we zijn zowel Finse Kota bezitter als importeur/plaatser van vele tientallen tuinhuizen, kunnen wij al je praktische vragen beantwoorden!

Inmiddels hebben wij een aantal collegae in het land en zijn wij continue op zoek naar de meest originele en kwalitatief hoogstaande producten, zodat wij al het goede van Scandinavië onder één dak kunnen aanbieden.

We proberen aan alle wensen van onze klanten te voldoen en zo zijn er al veel bijzondere maatwerk kota’s ontstaan.

Meedenken en het verlenen van persoonlijke service, voor, tijdens en na de aanschaf van een Finse Kota, barrel of ander houten tuinhuis, ook dát is een passie geworden!

Foto: Irma van Schaijk In de Buurt’Bergen op Zoom

Over ons

Wil je een van onze Kota’s komen bezichtigen voordat je er één aanschaft? Dan ontmoet je natuurlijk de gezichten achter Scandivik Buitenleven.

Wij zijn Jolanda en Hanneke Joosen.

Jolanda is de charmante gastvrouw, zij verzorgt een heerlijk kopje koffie of thee met natuurlijk een lekker koekje, terwijl Hanneke het vuurtje opstookt en je alles uitlegt over de Kota.

over-ons
Missie

Scandivik Buitenleven brengt de beste geselecteerde buitenverblijven en andere outdoorproducten vanuit Scandinavië en de Baltische staten bij je thuis of op het bedrijf met een persoonlijke aanpak en echte passie voor het arctisch product. Zo maken ze Nederland en België nog een stukje mooier.

Ons doel

Jou laten genieten van het romantische, pure Scandinavische outdoorleven en dat alles zoveel mogelijk op een ecologisch verantwoorde wijze tegen een scherpe prijs.

Daarbij staan we garant staan voor een zorgeloze aankoop en levering. Bekijk wat onze klanten over ons zeggen op onze sociale media kanalen. Ook hebben wij een webwinkelkeurmerk waar je diverse berichten van klanten op kunt vinden.

Is er belangstelling voor een andere maat, uitvoering of model dan die wij hebben? Geen enkel probleem. Op diverse plaatsen in Nederland en Vlaanderen staan diverse andere maten Finse Kota’s van tevreden klanten. Zo hoort en zie je niet alleen van ons hoe de kwaliteit van deze producten zijn, maar hoor je het van onze klanten met wie wij een goede relatie hebben en houden.