Over ons2018-12-14T13:41:09+00:00

Foto: Irma van Schaijk In de Buurt’Bergen op Zoom

Over ons

Benieuwd naar de gezichten achter Scandivik Buitenleven?

Scandivik Buitenleven is in 2016 ontstaan als webshop uitbreiding van Uw Finse Kota in 2012. Gestart door Hanneke Joosen, vanuit een ware passie voor het buitenleven en voor Scandinavië, dat wereldwijd bekend staat om hun kwalitatieve, pure producten. Inmiddels is Jolanda Joosen uw gastvrouw, zij verzorgt een heerlijk kopje koffie of thee met natuurlijk een lekker koekje, terwijl Hanneke het vuurtje opstookt zodat u het lekker behaaglijk heeft en de Finse Kota echt kunt beleven.  Een hut die ook daadwerkelijk intensief gebruikt wordt sinds 6 jaar.

Hoe begon deze passie?

Na een documentaire gezien te hebben van Joanna Lumley, “In search of the Northernlights” raakte ik gefascineerd door de magische aurora borealis en ging op zoek naar dit fantastisch mooie natuurverschijnsel in het prachtige Finse Lapland.

Ik leerde aardig wat over het Poollicht, onder andere op de universiteit van Sodankylä.  Nu beheer ik een whats-app alert groep voor Noorderlicht meldingen in Nederland en ga zelf ook regelmatig op Noorderlichtjacht als er een kansje is op (fotografisch) Noorderlicht in Nederland.

In het prachtige Salla werden we na bar koude nachten Noorderlicht chasen warm bij een vuur in een Finse kota. Daar ontstond de liefde voor de Finse buitenverblijven en alle andere kwalitatief hoogstaande producten  uit het prachtige Scandinavië.

In Finland staan er dan ook vele kota’s voor toeristen om uit te rusten, je te warmen of om gezellig te eten. Ook de sauna is in Finland een standaard levenswijze.

In Denemarken noemen ze dit Hygge, een soort van gezelligheid in het Nederlands. Samen zijn met vrienden, familie, een kaarsje, vuurtje, het buitenleven, de verbinding zoeken, vooral in de natuur.

Scandinavisch buitenleven

Na een lange zoektocht om zelf een Finse Kota te kopen, kwamen wij in aanraking met Arctic Finland House, kochten we een eigen hut en werden importeur en dealer uit liefde en passie voor deze geweldige hutten.

Inmiddels is Scandivik Buitenleven een expert in Scandinavische outdoorproducten. Scandivik importeert, verkoopt en verzorgt desgewenst de plaatsing van uw Scandinavische tuinhuis, zodat u zonder zorgen kunt genieten.

Een bedrijf met ambitie,en zijn wij continue op zoek naar de meest originele en kwalitatief hoogstaande producten. Wij denken graag mee en verlenen persoonlijke service voor, -tijdens en na de aanschaf van uw Finse kota, barrel of ander houten Scandinavisch tuinhuis.

Sinds een paar jaar importeren wij een 2e Noors merk, waar de ervaringen wereldwijd ook erg goed mee zijn. Deze serie producten zijn standaard iets meer basic, maar zeker ook een fantastisch tuinhuis.

Wij werken uitsluitend met FSC of PEFC gecertificeerde bedrijven.

over-ons
Missie

Scandivik Buitenleven brengt voor u de beste geselecteerde buitenverblijven en andere outdoorproducten vanuit Scandinavië en de Baltische staten bij u thuis of op uw bedrijf met een persoonlijke aanpak en echte passie voor het arctisch product. Zo maken wij  Nederland en België nog een stukje mooier.

Ons doel

U laten genieten van het romantische, pure Scandinavische outdoorleven en dat alles zoveel mogelijk op een ecologisch verantwoorde wijze tegen een scherpe prijs.

Daarbij staan we garant staan voor een zorgeloze aankoop en levering. Bekijk wat onze klanten over ons zeggen op onze sociale media kanalen. Ook hebben wij een webwinkelkeurmerk waar u diverse berichten van klanten op kunt vinden.  Wij denken met u mee en staan altijd voor u klaar.

Is er belangstelling voor een andere maat, uitvoering of model dan die wij hebben? Geen enkel probleem. Op diverse plaatsen in Nederland en Vlaanderen staan diverse andere maten Finse Kota’s van tevreden klanten.  Zo hoort en ziet u niet alleen van ons hoe de kwaliteit van deze producten zijn, maar hoort u het van onze klanten met wie wij een goede relatie hebben en houden.