Over Ons

Genietend van Scandinavië ontstond er een prachtig bedrijf

We vertellen je graag wat meer over ons en onze passie voor Scandinavië.

Contact Over ons Jolanda en Hanneke en onzeFinseKota in Bergen op Zoom

Scandivik Buitenleven is in 2012 opgericht door mij, Hanneke Joosen (rechts).

De import van Scandinavische tuinhuizen is begonnen vanuit een ware passie voor het buitenleven en voor Scandinavië, dat wereldwijd bekend staat om hun kwalitatieve, pure producten. Met deze passie begint ook ons verhaal.

Hoe begon de passie voor het Scandinavische Buitenleven?

Na een documentaire gezien te hebben van Joanna Lumley, “In search of the Northernlights” raakte ik gefascineerd door de magische aurora borealis en ging ik op zoek naar dit fantastisch mooie natuurverschijnsel in het prachtige Finse Lapland.

Ik leerde aardig wat over het Poollicht, onder andere op de universiteit van Sodankylä. Nu beheer ik een WhatsApp-alertgroep voor Noorderlichtmeldingen in Nederland en ga zelf ook regelmatig op Noorderlichtjacht als er een kansje is op (fotografisch) Noorderlicht in Nederland.

In het prachtige Salla werd ik, na bar koude nachten Noorderlicht chasen, weer lekker warm bij een vuur in een Finse Kota.

Niets is heerlijker dan op te warmen in een Finse kota, dat gevoel van gezellig samen zijn en onthaasten wilden we ook thuis vast houden. Na 10 jaar als directeur van mijn thuiszorgbedrijf was het tijd voor een nieuwe richting, die vond ik in het buitenleven waar ik zo van hou.

Na een lange zoektocht om een Finse kota te kopen als showmodel voor in onze tuin in Bergen op Zoom,Noord-Brabant, kwamen we in aanraking met een van oorsprong Finse fabriek die tegenwoordig gevestigd is in Estland.

We plaatsten onze eigen Finse grillkota showmodel  in onze tuin. Vrienden, familie, buren en kennissen iedereen was benieuwd naar onze grillkota. De interesse en de positieve blik van veel mensen zorgden ervoor dat we zelfverzekerd van start konden gaan.

De start van Scandivik Buitenleven

Zo werd ons bedrijf in 2012 geboren en werden we importeur en dealer voor het bijzondere familiebedrijf in Scandinavië dat onze Royal Class collectie en andere buitenverblijven op een duurzame, ambachtelijke wijze produceert. Scandivik Buitenleven werkt uitsluitend samen met FSC- of PEFC-gecertificeerde bedrijven.

Ondertussen werken wij bijna 10 jaar later nog steeds met dezelfde passie en drive.

Inmiddels hebben wij ook een tweede en derde leverancier uit Litouwen, deze producten zijn gemaakt van Siberisch sparren en grenenhout. Het is een persoonlijke smaak in houtsoort en uitstraling. Wij vertellen je graag over de verschillen. Allen zijn uitzonderlijk goede fabrieken met jarenlange ervaring.

Een hobby werd een bedrijf

Door de vele contacten met collegae die regelmatig in Lapland en/of Scandinavië verblijven, is Scandivik Buitenleven inmiddels een expert geworden in Scandinavische outdoor producten.

Scandivik importeert, verkoopt en verzorgt de plaatsing van je Finse Kota, Lusthuspaviljoen, schommelbank, campingpod of barrel.

Zo kan jij dus ook zonder zorgen genieten van jouw eigen stukje Scandinavië.

Als ervaringsdeskundigen, we zijn zowel Finse Kota bezitter als importeur/plaatser van vele tientallen tuinhuizen, kunnen wij al je praktische vragen beantwoorden. Persoonlijk, hartelijk en betrokken gedurende het hele traject.

Inmiddels hebben wij een aantal dealers in Nederland en Belgïe en zijn wij continue op zoek naar de meest originele en kwalitatief hoogstaande producten, zodat wij al het goede van Scandinavië onder één dak kunnen aanbieden.

We proberen aan alle wensen van onze klanten te voldoen en zo zijn er al veel bijzondere maatwerk kota’s en barrels ontstaan.

Meedenken en het verlenen van persoonlijke service, voor, tijdens en na de aanschaf van een Finse kota, barrel of ander houten tuinhuis, ook dát is een passie geworden!

Foto: Irma van Schaijk In de Buurt Bergen op Zoom

Bezoeken

Wil je onze Finse grillkota, campingbarrels (in België) of een andere product komen bezichtigen voordat je er één aanschaft? Dat kan in onze eigen bescheiden showtuin in Bergen op Zoom. Wij ontvangen je met onze Brabantse gezelligheid in onze Finse grillkota, zo ontmoet je de gezichten achter Scandivik Buitenleven en haar dealers. Voor andere producten zoals de campingbarrels kun je terecht in Borgloon, België.  Andere maat kota zien? Dat kan vaak bij je in de buurt bij één van onze klanten.

Wij zijn Jolanda en Hanneke Joosen.

Jolanda is de charmante gastvrouw, zij verzorgt een heerlijk kopje koffie of thee met natuurlijk een lekker koekje, terwijl Hanneke het vuurtje opstookt en je alles uitlegt over de kota of over een ander product. Ook kan je bij ons een aantal Nederlandse ambachtelijke cortenstalen buitenhaarden BBQ’s bewonderen.

over-ons

Missie

Scandivik Buitenleven brengt de beste geselecteerde buitenverblijven en andere outdoor producten vanuit Scandinavië en de Baltische staten bij je thuis of op het bedrijf mét een persoonlijke aanpak en echte passie. Zo maken we samen Nederland en België nog een stukje mooier en natuurlijker.

Ons doel

Ons doel is om jou te laten genieten van het romantische, pure Scandinavische Buitenleven en dat op een zoveel mogelijk ecologisch verantwoorde wijze tegen een scherpe prijs.

Daarbij staan we garant staan voor een zorgeloze aankoop en levering. Bekijk wat onze klanten over ons zeggen op onze sociale media kanalen (Facebook & Instagram) Ook hebben wij een Webwinkelkeurmerk waar je diverse berichten van klanten op kunt vinden.

Is er belangstelling voor een andere maat, uitvoering of model dan die wij of onze dealers hebben? Geen enkel probleem. Op diverse plaatsen in Nederland en Vlaanderen staan diverse andere maten Finse kota’s van tevreden klanten. Zo hoor en zie je niet alleen van ons hoe de kwaliteit van deze producten zijn, maar hoor je het van onze klanten met wie wij een goede relatie hebben en houden.