Over ons2018-03-06T15:05:01+00:00

Over ons

Scandivik Buitenleven is in 2016 ontstaan als webshopuitbreiding van Uw Finse Kota in 2012. Gestart door Hanneke Joosen, vanuit een ware passie voor het buitenleven en voor Scandinavië, dat wereldwijd bekend staat om hun kwalitatieve, pure producten.

Na een documentaire over Joanna Lumley, op zoek naar het Noorderlicht, raakte ik gefascineerd door de magische aurora borealis en ging ik op zoek naar dit fantastisch mooie natuurverschijnsel in het prachtige Finse Lapland.   Ik leerde aardig wat over het Poollicht, onder andere op de universiteit van Sodankylä.  Nu beheer ik een whats-app alert groep voor Noorderlicht meldingen in Nederland en ga zelf ook regelmatig op Noorderlichtjacht.

In het prachtige Salla werden we na bar koude nachten Noorderlicht chasen warm bij een vuur in een kota. Daar ontstond de liefde voor de Finse buitenverblijven en alle andere kwalitatief hoogstaande producten  uit het prachtige Scandinavië. Niets is heerlijker dan na een huskytocht op te warmen in een Finse Kota. In Finland staan er dan ook vele kota’s voor toeristen om uit te rusten, je te warmen of om gezellig te eten. Ook de sauna is in Finland een standaard levenswijze.

Finland3

Scandinavisch buitenleven

Na een lange zoektocht naar het beste product, kwamen wij in aanraking met Arctic Finland House. Een familiebedrijf dat al bijna 20 jaar als enige echte de originele Finse Kota’s en andere buitenverblijven ambachtelijk produceert. Een hobby werd een bedrijf! Door de vele contacten met collegae die regelmatig in Lapland en/of Scandinavië verblijven, is UwFinseKota.nl en nu ook Scandivik Buitenleven inmiddels een expert in Scandinavische outdoorproducten. Scandivik importeert, verkoopt en verzorgt desgewenst de plaatsing van uw Scandinavische tuinhuis, zodat u zonder zorgen kunt genieten.
Scandivik is een bedrijf met ambitie, inmiddels hebben wij een aantal collegae in het land en zijn wij continue op zoek naar de meest originele en kwalitatief hoogstaande producten. Wij laten onze klanten meedenken en verlenen persoonlijke topservice voor, -tijdens en na de aanschaf van je Finse kota, barrel of ander houten Scandinavisch tuinhuis.
Sinds vorig jaar importeren wij een 2e Noors merk, waar de ervaringen wereldwijd erg goed mee zijn. Deze serie producten zijn standaard iets meer basic, maar zeker ook een fantastisch tuinhuis.

Wij werken uitsluitend met FSC of PEFC gecertificeerde bedrijven.

over-ons
Missie

Scandivik Buitenleven brengt voor u de beste geselecteerde buitenverblijven en andere outdoorproducten vanuit Scandinavië en de Baltische staten bij u thuis of op uw bedrijf met een persoonlijke aanpak en echte passie voor het arctisch product. Zo maken wij  Nederland en België nog een stukje mooier.

Ons doel

U laten genieten van het romantische, pure Scandinavische outdoorleven en dat alles zoveel mogelijk op een ecologisch verantwoorde wijze tegen een scherpe prijs gezien onze persoonlijke service op locatie.

Daarbij staan we garant staan voor een zorgeloze aankoop en levering. Tevens kunnen wij, desgewenst, de gehele opbouw inclusief  fundering voor u verzorgen.  Wij denken met u mee en staan graag voor u klaar.

Uw droom is ook onze droom! Daarom hebben wij zelf natuurlijk ook een prachtige Finse Kota.