Over Ons

Jolanda en Hanneke Joossen

Teamspirit: Wij zijn Jolanda en Hanneke Joosen

We zijn allebei dol op het buitenleven en houden van de zuiverheid van het Scandinavische landschap en van de eerlijke, en kwalitatieve producten die er vandaan komen. Wij zijn een echt team en hebben de taken goed verdeeld.

Jolanda doet de administratie en logistieke ondersteuning. Daarnaast is zij de perfecte en zorgzame gastvrouw. Wanneer je langs komt, regelt zij een heerlijk kopje koffie of thee met een lekker koekje.

Hanneke, die als kind altijd al hutten bouwde bij haar tantes onder de tafel, maakt de offertes, gaat altijd op zoek naar mooie nieuwe producten en onderhoudt de relaties met klanten en leveranciers. En terwijl Jolanda de gasten verzorgt, stookt Hanneke het vuurtje van de Kota of BBQ op en legt jou alles uit over de kota of over een ander Scandivik product. En als je geluk hebt, ligt er misschien wel ergens een lekker stukje zalm te garen…

Hoe het allemaal begon…

Na het zien van de documentaire met Joanne Lumley over haar zoektocht naar het Noorderlicht (In search of the Northernlights), raakte ik (links op de foto) helemaal gefascineerd door dit natuurverschijnsel. Ik wilde het Noorderlicht met eigen ogen zien en ervaren en vertrok naar Fins Lapland. Ik bezocht de Universiteit van Sodankyla, en leerde daar veel over het Noorderlicht. Ik werd zo gegrepen door de magie ervan, dat ik tegenwoordig een WhatsApp alert groep beheer voor Noorderlichtmeldingen in Nederland. Zodra er ook maar een klein kansje is om het Noorderlicht in Nederland op beeld vast te leggen, dan pak ik deze.

Opgewarmd door het vuur

In de gemeente Salla, zo’n 90 kilometer boven de Noordpoolcirkel, werd ik, na een aantal bar koude nachten in mijn jacht op het Noorderlicht, weer warm bij een vuur in een Finse Kota (soort tuinhuis). Het gevoel van samen opwarmen aan zo’n vuur, helemaal weg van de wereld waarin iedereen haast heeft, is onvergetelijk.Dit willen we thuis ook!

We besloten dat we dat gezellige gevoel van samenzijn en het pure gevoel, vast wilden houden. Wij wilden deze Kota’s naar Nederland halen! Ik zegde mijn baan op ( was al 10 jaar directeur van een thuiszorgbedrijf) en maakte ruimte voor een nieuwe richting: het buitenleven!

Magisch Noorderlicht in Lapland
Finse Kota's bij Scandivik. Scandinavische tuinhuizen

Dit willen we thuis ook!

We besloten dat we dat gezellige gevoel van samenzijn en het pure gevoel, vast wilden houden. Wij wilden deze Kota’s naar Nederland halen! Ik zegde mijn baan op ( was al 10 jaar directeur van een thuiszorgbedrijf) en maakte ruimte voor een nieuwe richting: het buitenleven!

En het werd… een grillkota!

Dat buitenleven begon natuurlijk met de aanschaf van een Finse Kota, voor onze tuin in Bergen op Zoom. Het was moeilijk kiezen, want er zijn veel mooie variaties mogelijk op de Kota, maar het werd uiteindelijk een Finse grillkota: een blokhut met daarin een houtskoolgril en daaromheen zitjes, zodat je warm bij elkaar kan zitten en tegelijkertijd lekker kan eten.

We plaatsten deze kota in onze tuin en de reacties van familie, vrienden en omwonenden waren meer dan enthousiast. Dit gaf ons moed om verder te gaan met ons buitenleven avontuur.

De start van Scandivik Buitenleven

Zo werd ons bedrijf in 2012 geboren en werden we importeur en dealer voor het bijzondere familiebedrijf in Scandinavië dat onze Royal Class collectie en andere buitenverblijven op een duurzame, ambachtelijke wijze produceert. Scandivik Buitenleven werkt uitsluitend samen met FSC- of PEFC-gecertificeerde bedrijven.

Ondertussen werken wij ruim 10 jaar later nog steeds met dezelfde passie en drive.

Daarmee was de start in 2012 van Scandivik, opgericht door Hanneke Joossen, een feit. Inmiddels werken we samen met drie verschillende leveranciers uit Estland en Litouwen. Alle producten hebben een verschillende houtsoort en zijn anders in uitstraling. Zo kan je kiezen wat je zelf mooi vindt, wat bij je past.

Veel contacten en dus veel kennis

Met een stukje Finland in onze tuin, groeide onze passie, en daarmee ons bedrijf door en doordat we veel contacten onderhouden met collega’s die regelmatig in Lapland en/of Scandinavië verblijven, is Scandivik Buitenleven inmiddels een expert geworden in Scandinavische outdoor producten.

Importeren, plaatsen en begeleiden

Scandivik importeert, verkoopt en verzorgt de plaatsing van je Finse Kota, Lusthuspaviljoen, schommelbank, campingpod of barrel. Zo kan jij, net als wij, dus ook genieten van jouw eigen stukje Scandinavie.

Als bezitter van een Finse Kota en als importeur van tientallen Finse tuinhuizen, kunnen wij al jouw praktische vragen beantwoorden. Wij ontvangen je met open armen en vertellen met enthousiasme over alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van kota’s. Wij staan je bovendien bij gedurende het hele traject van import en plaatsing.

Geen enkele kota is hetzelfde

Wij beschikken inmiddels over een aantal dealers in Nederland en Belgïe en zijn voortdurend op zoek naar de meest originele en kwalitatief meest hoogstaande producten, zodat wij al het goede van Scandinavië onder één dak kunnen aanbieden. Geen klant is gelijk, en daarom zijn alle kota’s en barrels in de praktijk weer anders. Het is altijd weer maatwerk!

Kota bouw 28 11 2015 106
zalm rookplank

Begeleiding bij het Kota “traject”

Naast het Noorderlicht en het buitenleven, zijn het meedenken en het verlenen van persoonlijke service, voor, tijdens en na de aanschaf van een Finse kota, barrel of ander houten tuinhuis, inmiddels ook een echte passie geworden!

Bezoeken en ervaren

Wil je onze Finse grillkota, campingbarrels (in België) of een andere product komen bezichtigen voordat je er één aanschaft? Wij ontvangen je graag met Brabantse gezelligheid in onze Finse grillkota in Bergen op Zoom.

Ben je een echte BBQfan? In onze achtertuin staan ook een aantal Nederlandse ambachtelijke cortenstalen buitenhaarden/BBQ’s opgesteld die je kan bewonderen.

Andere uitvoeringen of barrels bezichtigen?

Wil je een andere uitvoering van een Kota bezichtigen? Dat kan! Door ons goede contact met de klant lukt het meestal vrij snel om een bezichtiging van een van de Sandivik Kota’s te regelen.

Wil je de barrels graag live zien? Dan kun je terecht in Borgloon, België. Daar staan de door Scandivik geïmporteerde barrels op de camping waar ze dienen als overnachtingsplek voor campinggasten.

Missie

Scandivik Buitenleven brengt de beste geselecteerde buitenverblijven en andere outdoor producten vanuit Scandinavië en de Baltische staten bij je thuis of op jouw bedrijf mét een persoonlijke aanpak en vanuit echte passie. Zo maken we samen Nederland en België nog een stukje mooier en natuurlijker.

Ons doel

Ons doel is om jou te laten genieten van het romantische, pure Scandinavische Buitenleven en dat op een zoveel mogelijk ecologisch verantwoorde wijze tegen een scherpe prijs.

Daarbij staan we garant voor een zorgeloze aankoop en levering. Bekijk wat onze klanten over ons zeggen op onze sociale media kanalen (Facebook & Instagram) Ook hebben wij een Webwinkelkeurmerk waar je diverse berichten van klanten op kunt vinden.

Nakemiin! (tot ziens! )