De Finse Kota, het perfecte houten tuinhuis uit Lapland

De Finse Kota, het perfecte houten tuinhuis uit Lapland

De Finse Kota is beschikbaar als sauna, hobbyruimte, kantoor of als gezellig tuinhuis met een ingebouwde BBQ-vuurplaats. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ze bijvoorbeeld schakelen, er een aanbouw aan plaatsen, of een combinatie maken van grillhut en sauna.

Omdat de mogelijkheden en variaties bijna oneindig zijn, hebben wij in de webshop slechts een greep uit ons assortiment staan. Maak een afspraak en ontdek alle mogelijkheden tijdens een persoonlijk gesprek in één van onze Finse Kota’s.

Victoria Lusthus
Vanaf € 4990,-

Prachtig tuinhuis met mooi natuurlijk licht door de grote ramen met privacyglas

¨Slopey walls¨  Finse Kota
Vanaf € 3955,-

Mooie grillkota met schuine wanden, voor 10 personen.

Grillkota 9,2 m2
Vanaf € 3595,-
Geschikt voor circa 10-15 personen. Standaard geleverd met grill om te BBQ-en.

Het Scandinavische tuinhuis met een rijke geschiedenis

De Finse Kota, ook wel grillhut of Laplandhut genoemd, is inmiddels een bekend Scandinavisch tuinhuis dat helemaal aan de moderne eisen voldoet.

Met een houten blokhut zoals de Finse Kota beleef je de gezellige Scandinavische sfeer met familie en vrienden, gewoon, in je eigen tuin.

Hoewel de Finse Kota van origine gebruikt werd door het nomadenvolk de Samen, worden de moderne kota’s gebruikt als hobby- of werkruimte of om te genieten van de ingebouwde vuurplaats met barbecue.

Campings en B&B’s zien deze unieke blokhutten, Finse kota, als een zeer goede investering onder andere door de duurzaamheid.

In Denemarken hebben ze een prachtig woord: “Hygge”
Een niet te vertalen Scandinavisch woord voor welbevinden, gezelligheid, vrienden, familie en lekker eten en drinken.

Ben je al eens in Scandinavië geweest?
Dan ben je vast een oergezellige Finse kota tegengekomen om in te eten, te relaxen of uit te rusten.

Finse kotaRuime grillkota

Finse kota: Sauna kotaOntspannende saunakota

Lapland, het land van de Sami

De Finse Kota heeft zijn oorsprong in Lapland en werd gebruikt door de Samen, het laatste oervolk van Europa.
Dit volk leefden als nomaden van de jacht en de visvangst.

Zij trokken met hun rendierenkuddes over de toendra, door ijzige koude en onder barre omstandigheden. Samen worden ook wel Lappen genoemd.
Zij zien Lap echter als een scheldwoord, daarom noemen wij het Hoge Noorden niet Lapland, maar Sápmi de originele naam voor dit gebied. Haar originele bewoners heten de Sami.

Gezelligheid in de Finse Kota. Gezelligheid in de Finse Kota.

sami familie 1870 Sami familie 1870

De veelzijdige Finse kota bezichtigen

Op diverse plaatsen in Nederland en België is van beide fabrikanten een Finse kota te bezichtigen. Sommigen met aanbouw als hobby/bedrijfsruimte, anderen als grillhut.

De Finse Kota is écht bij uitstek het tuinhuis dat aan te passen is naar wens. Wil je een sauna in de Finse kota of liever een bbq? Of beiden? Het kan allemaal met de veelzijdige Finse Kota.

Maten en Variaties

De daken zijn te leveren in diverse kleuren en er is ook de mogelijkheid om een glazen dak te kiezen.
Wij leveren de Finse kota met 4, 6, 8 of 10 hoeken.
De standaardmaten zijn 4,5 m2, 6,5 m2, 9 m2, 14,9 m2, 17 m2 en 25 m2 (rolstoelvriendelijk) en de Finse kota is te schakelen en/of uit te bouwen met één of meerdere extensies.

Kom gerust eens langs in Bergen op Zoom, Roswinkel of in één van de andere plaatsen in Nederland of België waar onze tevreden klanten graag hun Finse kota showen.

Graag eerst een telefonische afspraak maken, dan zorgen wij dat het gezellig is. (0164 820 233)

tuinhuizen uit scandinavie

Import van topkwaliteit kota’s

Sinds 2012 importeert en verkoopt Scandivik high-end kwaliteitskota’s van Noord-Europees sparren,-en dennenhout. Dit hout groeit zeer langzaam waardoor het veel “harder” is dan het andere Europese hout.

Scandivik Buitenleven is importeur en dealer van 2 toonaangevende en gerenommeerde merken met meer dan 20 jaar ervaring. Onze Royal Class Finse Kota’s worden gemaakt door een van origine Finse producent, zij waren ook de allereerste die de originele Finse Kota geproduceerd hebben. En dat zie je!

Wij importeren ook kota’s van een Noorse fabriek, deze kota’s zijn iets meer “basic” en daarom lager geprijsd, maar zeker ook van zeer goede kwaliteit. Informeer naar onze standaard lage prijzen. Maatwerk is mogelijk en er zijn vele, vele opties.

Wij kunnen desgewenst ook het hele proces verzorgen, van fundering tot opbouw. Eén van onze gespecialiseerde en vriendelijke opbouwteams helpt je graag.

Met onze jarenlange ervaring geloven we in het begrijpen van de behoeften van onze klanten. Door voortdurende productontwikkeling streven we ernaar om ervoor te zorgen dat we onze klanten producten van hoge kwaliteit kunnen aanbieden terwijl we luisteren naar hun individuele wensen.

Hoge kwaliteit en persoonlijke service, dáár staan we voor. Wij willen onze klanten helpen om te genieten van hun vrije tijd of een perfecte passende oplossing bieden voor hun onderneming.

Vraag meer informatie aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maten en Variaties van de Finse kota

Bekijk de webshop

De Finse Kota is leverbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. Er zijn veel verschillende maten, die te schakelen zijn en de Finse kota is uit te breiden met een extra uitbouw voor sanitair, sauna, bar, keuken, slaapkamer of extra relaxruimte.

Zoek je iets speciaals?

Wij helpen je in een persoonlijk adviesgesprek voor jouw Finse kota.