Waarom is winterkamperen zo populair?

Winterkamperen kan erg leuk zijn, vooral als je van de buitenlucht, koud weer en avontuur houdt. Het kan een unieke en rustgevende manier zijn om de natuur te ervaren en tijd door te brengen met vrienden en familie. Steeds meer mensen gaan daardoor winterkamperen in Nederland of in het buitenland.

Er zijn echter ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat winterkamperen. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de juiste uitrusting mee te nemen om ervoor te zorgen dat je warm en veilig blijft. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je extra kleding, slaapzakken en andere warmte-isolatie meeneemt. Als je goed voorbereid bent, kan winterkamperen een onvergetelijke ervaring zijn.

Wat zijn de voordelen van winterkamperen?

Er zijn een aantal voordelen aan winterkamperen:

  1. Minder drukte: In de winter zijn er vaak minder mensen die kamperen, wat betekent dat je misschien in staat bent om rustigere en meer afgelegen campings te vinden.
  2. Rustgevend: De natuur kan er prachtig uitzien in de winter, met besneeuwde bomen en landschappen. Dit kan een rustgevende en ontspannende ervaring zijn.
  3. Avontuurlijk: Winterkamperen kan een uitdaging zijn en kan je gevoel van avontuur versterken.
  4. Goedkoper: In de winter zijn campings vaak goedkoper dan in het hoogseizoen.
  5. Unieke ervaring: Winterkamperen is niet iets wat iedereen doet, dus het kan een unieke en onvergetelijke ervaring zijn.

Wat is winterglamping?

Winterglamping, het woord “glamping” is een samentrekking van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’ en verwijst naar een vorm van kamperen waarbij comfort en luxe belangrijk zijn. Bij winterglamping worden dezelfde principes toegepast, met inbegrip van comfortabele accommodatie en mooie omgevingen, maar dan in de winter. Dit kan betekenen dat je verblijft in een geïsoleerde hut of pod met verwarming en andere comfortabele voorzieningen, of in een camper of caravan met alle nodige warmte-isolatie. Winterglamping kan een leuke en comfortabele manier zijn om de natuur te ervaren tijdens de koudere maanden.

Ook in Nederland kun je op steeds meer plaatsen heerlijk genieten van back-to-basic of luxe camping of glamping.

Winterkamperen bij Oetdoor in de Achterhoek

Winterkamperen bij Scandinavië Experience Oetdoor

Zo heb je in de prachtige Achterhoek de Scandinavië Experience Oetdoor, een geweldige ervaring voor jong en oud!

Bij Oetdoor draait alles om er even ‘oet’ te zijn. Natuurlijk compleet met knapperend kampvuurtje. Met een eigen vuurschaal die staat bij je boshuisje staat en je kan er hout kopen. Ze hebben een gezamenlijke keuken, waar je alle keukengerei vindt. Heerlijke recepten maken uit hun zelf samengestelde receptenboek boven het kampvuur, hoe leuk en lekker is dat? En ben je een echte durfal? Dan kun je er ook nog zwemmen in het zwemmeer of spring in de kano of op de sup!

Als het echt te nat is, is er de beschikking over een knusse 17 m² grillkota, waar je met een hele groep gezelllig rond de vuurplaats/BBQ kunt zitten. Deze grillkota is alleen voor groepen apart te boeken.

Winterglamping bij Ruysbos in het Land van Maas en Waal

In een uniek stukje afgelegen bos in Altforst ligt het Ruysbos. Het Ruysbos is geen camping maar een echte glampinglocatie en door de schoonheid van het bos en de omgeving ook een echte winterglamping. Kleinschalig en authentiek met alle comfort!

Een prachtige boomhut met kabelbaan, chill net, glijbaan zorgen ook voor dikke pret bij (grote en kleine) kinderen.

Bij ieder boshuysje staat een eigen hottub, die je zelf op mag stoken. Desgewenst (tegen betaling) stoken de uiterst vriendelijke eigenaren de hottub voor je op een aangename temperatuur. En ook hier je eigen vuurschaal met BBQ rek om lekker op te grillen.

De boshuysjes zijn zeer sfeervol ingericht en voorzien van heerlijke vloerverwarming en comfortabel sanitair. Een echte aanrader dus Buitengoed Ruysbos! 

Welke locatie heeft jouw voorkeur?

Laat het ons weten in de comments!

Laat een reactie achter