Fundering en opbouw Scandinavische tuinhuizen
Fundering en opbouw Finse kota, tuinhuis, lusthus en/of campingpod.
De fundering voor je tuinhuis, Finse kota of blokhut is op diverse manieren te realiseren.
Afhankelijk van de gekozen blokhut, Finse kota of ander tuinhuis en de ondergrond kunnen wij je van een passend advies voorzien.
Wij hebben projecten gerealiseerd met betonnen funderingen en houten funderingen. Een houten frame om te plaatsen op een schroeffundering om een tuinhuis op te plaatsen kan meegeleverd worden.
Bij iedere tuinhuis zitten gratis geïmpregneerde funderingsbalken.
Plaatsen op bestrating
Funderingen zijn op diverse manieren aan te brengen. Vaak wordt een tuinhuis op vlakke bestrating gezet en regelt de klant dat zelf.
Op bestrating is ook verreweg de voordeligste oplossing. Sluit de bestrating wel op met bandjes en zorg dat deze volledig waterpas is. Dit is het behoud van je tuinhuis.
Desgewenst is het totale traject van grondwerk en fundering tot en met de opbouw te realiseren in onderling overleg en na offerte van de specialist. Wij brengen je dan in contact met een specialist.
NIEUW! Plaatsen kant en klare geïsoleerde funderingsvloer met 4 beluchtingspijpen voor de Finse kota exclusief. Dat spaart een hoop tijd en geld. Deze kota’s zijn van uitstekende, luxe kwaliteit en ook in diverse maten verkrijgbaar. Met schuine wanden of met de traditionele rechte wanden. Informeer naar de mogelijkheden.
Betonnen fundering
Een betonnen, gewapende fundering op maat is kostbaar. Vaak ook door de reisuren omdat een bouwteam heen en weer moet. Vaak is het voordeliger om de fundering door een lokaal bedrijf te laten storten. Wij voorzien dan in een grondplan.
Bij een grillkota heb je ventilatiebuizen nodig voor de beluchting.
Een stelconplaat is ook een mogelijkheid. Deze platen zijn met een bandenzaag met diamantblad op maat te zagen. Wij kunnen offerte voor je opvragen voor stelconplaten met wapening.
Schroefpaalfundering
In sommige gevallen, bijvoorbeeld op een hellend vlak, kan een schroefpaalfundering met een houten frame een uitkomst zijn. Deze fundering valt voordeliger uit als beton omdat het bouwteam maar 1 x heen en weer hoeft te rijden. Een duurzame oplossing ook, de schroefpalen zijn weer te hergebruiken en vragen veel minder transportbewegingen dan beton.
Betonpoeren
Heb je in Nederland een bouwvergunning nodig?
Op de website van het omgevingsloket kun je kijken of je een bouwvergunning nodig hebt voor het plaatsen van een tuinhuis of blokhut.
Hier kun je de voorwaarden voor het bouwen van bijgebouwen en overkappingen lezen.
Wij kunnen je hier desgewenst mee helpen. Neem gerust even contact op.
Indien een vergunning vereist is zal deze eerst moeten worden aangevraagd. Meer informatie vind je bij de rijksoverheid .
Heb je in België een vergunnig voor een tuinhuis nodig?
Er kan in een aantal gevallen een vrijstelling van vergunning gelden voor het optrekken van vrijstaande bijgebouwen in de zij- en/of achtertuin. Het kan hier gaan over een tuinhuis, poolhouse, vrijstaande carport, vrijstaande garage, vrijstaande terrasoverkapping, serre… Hiervoor moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden:
- Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij meegerekend.
- De vrijstelling geldt enkel als de losstaande bijgebouwen:
- een hoogte van 3,5 meter niet overschrijden (dit is de totale hoogte, gemeten tot het hoogste punt van het bijgebouw)
- volledig binnen een straal van 30 meter van de woning opgetrokken worden
- in de zijtuin 3 meter van de perceelsgrens blijven
- in de achtertuin 1 meter van de perceelsgrens blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd worden zonder de bestaande scheidingsmuur te wijzigen
Het kan zijn dat er lokaal strengere regels zijn. Meer info is hier te vinden.
Mantelzorgwoning
Sinds 2014 zijn mantelzorgwoningen vergunningsvrij te plaatsen. Wel moet de mantelzorgwoning voldoen aan het bouwbesluit. Heb je daar hulp bij nodig? Vragen over? Neem gerust contact met ons op.
Wil je het tuinhuis opgebouwd hebben?
De opbouw wordt verzorgd door een vriendelijk team van gespecialiseerde allround vakmensen. Service vinden wij erg belangrijk.
Voor de opbouw zijn er wel wat spelregels:
Als je tuinhuis is aangekomen, zorg dan dat het droog bewaard wordt in verband met kromtrekken. Het is een hele klus om getordeerde wanden goed te zetten en kost extra tijd (deze zal dan ook doorberekend worden) . Aangeraden wordt om het tuinhuis binnen 2 weken te plaatsen.
- De bouwplaats is goed te bereiken en niet verder dan 15 meter met vrije gangen.
- Er is voldoende ruimte aan weerszijden om veilig en schoon te kunnen werken.
- De bouwers zijn niet aansprakelijk voor eventuele problemen met buren t.a.v. erfafscheidingen etc.
- De bouwers komen meestal met een bus met of zonder aanhanger daar moet parkeerplaats voor zijn.
- De bouwers nemen geen restafval mee, je kan dat natuurlijk wel met hen overleggen en hen vragen dit tegen een meerprijs mee te nemen.
Wij zoeken het dichtstbijzijnde bouwteam om reiskosten te besparen. Zij hebben zelf ook leveringsvoorwaarden. Mail klantenservice@scandivik.nl of bel gerust 0164 820 233 voor meer informatie.