Grillkota

De grillkota, een geweldige oplossing voor grillen en bbq’en in alle seizoenen.

De grillkota, een buitenkeuken voor elk seizoen

De grillkota, een geweldige oplossing voor grillen en BBQ in alle seizoenen. Regent het buiten pijpenstelen? Dat maakt helemaal niets meer uit. Je zit samen gezellig in de Scandinavische blokhut, op banken rondom de barbecue vuurplaats. Blokje hout, briketten of houtskool in de fik en genieten maar!

Wat kun je allemaal met een Finse grillkota?

  • je kunt er in bakken op de kookplateau’s
  • roosteren
  • vis roken met de speciale rookplanken
  • brood bakken
  • stoofpotten maken in een Dutch oven
  • soep koken
  • kip aan een spit grillen
  • pulled pork maken
  • pannenkoeken en poffertjes bakken
  • kastanjes poffen
ScandivikBuitenleven-grillkota

Buiten koken, ook als het regent.

Ben jij een echte grillmeister? Leef je helemaal uit in een Finse grillkota. Vuur stoken? Dat kan ook in deze prachtige hutten, een sieraad in iedere tuin.

Bij een grotere edities of in de optionele extensie is ook een bar te installeren, zo wordt de kota (= hut) een echte feesthut, mancave en zelfs mini-restaurant. Ook op campings, bed & breakfasts en bij horecagelegenheden een aangename Nordic verrassing voor de gasten.

Geef je zelf graag indoor barbecue workshops? Dan is de grillkota voor jou een echte aanwinst!

Wilt je zelf eerst eens meemaken hoe er gekokkereld kan worden in een grillkota? Dat kan bijvoorbeeld bij Cooking Adventure een waar kookavontuur bij de van oorsprong Lapse Hedy Rolberg. Een echte aanrader! Natuurlijk ben je ook in Bergen op Zoom van harte welkom in onze Finse grillkota van 12 m² en 4,9 m². Of vraag een adres in Nederland en/of Vlaanderen voor een bezoek aan één van onze tevreden klanten.

Vuur stoken in een Finse kota

De grillkota barbecuehut is voorzien van een verstelbare, metalen rookkap, zodat de grill-barbecue eronder gebruikt kan worden als vuurplaats en je kunt genieten van een knapperend houtvuur waarmee de grillkota sfeervol verlicht en verwarmd wordt. Van ons krijg je een goed stookadvies om zelf pyromaantje te spelen.?

Met hoeveel mensen kun je in een Finse grillkota zitten?

Een Finse Kota is verrassend ruim van binnen. Met de banken rondom, waarvan er een aantal uitklapbaar zijn tot slaapbank, is de ruimte optimaal benut.

In de allerkleinste hut van 4,5 m2 kun je 4 a 5 mensen laten genieten. In de grootste standaard hut van 25 m² kunnen met gemak 30 mensen een heerlijke barbecue beleven. Nodig dus de hele familie maar uit voor een fantastische avond. Geen zin om te barbecuen? Dan steek je alleen een vuurtje aan. Heerlijk toch? Wij kunnen de Finse Kota volledig laten installeren door één van onze gespecialiseerde bouwteams. In Nederland, België en op aanvraag in heel Europa.

Veiligheid in de stookhut is een groot goed, daarom zijn onze Finse kota’s uitgerust met een brandblusser en koolmonoxidemeter.

Wil je graag een technische tekening ontvangen of een opbouwhandleiding? Die sturen wij graag even op.