Genietend van Scandinavië ontstond er een prachtig bedrijf

Scandivik Buitenleven is de uitbreiding van UwFinseKota.nl is in 2012 opgericht door Hanneke  Joosen. Vanuit een ware passie voor het buitenleven en voor Scandinavië, dat wereldwijd bekend staat om hun kwalitatieve, pure producten.

Na een prachtige reis naar Lapland, op zoek naar het Noorderlicht, raakte ze gefascineerd door de Finse buitenverblijven en alle andere kwalitatief hoogstaande producten uit het prachtige Scandinavië.

Niets is heerlijker dan na een husky-tocht op te warmen in een Finse Kota. In Finland staan er dan ook vele kota’s voor toeristen om uit te rusten, je te warmen of om gezellig te eten.

Na een lange zoektocht naar het beste product, kwamen wij in aanraking met Arctic Finland House. Een familiebedrijf dat al 16 jaar als enige echte de originele Finse Kota’s en andere buitenverblijven ambachtelijk produceert. Een hobby werd een bedrijf! Door de vele contacten met collegae die regelmatig in Lapland en/of Scandinavië verblijven, is Scandivik Buitenleven inmiddels een expert geworden in Scandinavische outdoorproducten. Scandivik importeert, verkoopt en verzorgt de plaatsing van je finse kota., lusthus of barrel. Zodat je zonder zorgen kunt genieten.

Scandivik Buitenleven is een bedrijf met ambitie, inmiddels hebben wij een aantal collegae in het land en zijn wij continue op zoek naar de meest originele en kwalitatief hoogstaande producten. Wij laten onze klanten meedenken en verlenen persoonlijke service, voor, tijdens en na de aanschaf van eem Finse Kota, barrel of ander houten tuinhuis.

Foto: Irma van Schaijk In de Buurt’Bergen op Zoom

Over ons

Benieuwd naar de gezichten achter Scandivik Buitenleven?

Inmiddels is Jolanda Joosen ook gastvrouw, zij verzorgt een heerlijk kopje koffie of thee met natuurlijk een lekker koekje, terwijl Hanneke het vuurtje opstookt

Hoe begon deze passie?

Na een documentaire gezien te hebben van Joanna Lumley, “In search of the Northernlights” raakte Hanneke gefascineerd door de magische aurora borealis en ging op zoek naar dit fantastisch mooie natuurverschijnsel in het prachtige Finse Lapland.

Ze leerde aardig wat over het Poollicht, onder andere op de universiteit van Sodankylä.  Nu beheert ze een whats-app alert groep voor Noorderlicht meldingen in Nederland en gaat zelf ook regelmatig op Noorderlichtjacht als er een kansje is op (fotografisch) Noorderlicht in Nederland.

In het prachtige Salla werd ze, na bar koude nachten Noorderlicht chasen, weer lekker warm bij een vuur in een Finse kota. Daar ontstond de liefde voor de Finse buitenverblijven en alle andere kwalitatief hoogstaande producten  uit het prachtige Scandinavië.

In Finland staan er dan ook vele kota’s voor toeristen om uit te rusten, je te warmen of om gezellig te eten. Ook de sauna is in Finland een standaard levenswijze.

In Denemarken noemen ze dit Hygge, een soort van gezelligheid in het Nederlands. Samen zijn met vrienden, familie, een kaarsje, vuurtje, het buitenleven, de verbinding zoeken, vooral in de natuur.

Scandinavisch buitenleven

Na een lange zoektocht om zelf een Finse Kota te kopen, kwam Hanneke in aanraking met Arctic Finland House, kocht ze een eigen hut en werden importeur en dealer uit liefde en passie voor deze geweldige hutten.

Inmiddels is Scandivik Buitenleven een expert in Scandinavische outdoorproducten. Scandivik importeert, verkoopt en verzorgt desgewenst de plaatsing van uw Scandinavische tuinhuis, zodat u zonder zorgen kunt genieten.

Een bedrijf met ambitie, continue op zoek naar de meest originele en kwalitatief hoogstaande producten. Scandivik Buitenleven denkt graag mee en verleent persoonlijke service voor, -tijdens en na de aanschaf van uw Finse kota, barrel of ander houten Scandinavisch tuinhuis.

Sinds een paar jaar importeert Scandivikeen 2e Noors merk, waar de ervaringen wereldwijd ook erg goed mee zijn. Deze serie producten zijn standaard iets meer basic, maar zeker ook een fantastisch tuinhuis.

Scandivik Buitenleven werkt uitsluitend samen met FSC of PEFC gecertificeerde bedrijven.

over-ons
Missie

Scandivik Buitenleven brengt de beste geselecteerde buitenverblijven en andere outdoorproducten vanuit Scandinavië en de Baltische staten bij je thuis of op het bedrijf met een persoonlijke aanpak en echte passie voor het arctisch product. Zo maken ze Nederland en België nog een stukje mooier.

Ons doel

Jou laten genieten van het romantische, pure Scandinavische outdoorleven en dat alles zoveel mogelijk op een ecologisch verantwoorde wijze tegen een scherpe prijs.

Daarbij staan we garant staan voor een zorgeloze aankoop en levering. Bekijk wat onze klanten over ons zeggen op onze sociale media kanalen. Ook hebben wij een webwinkelkeurmerk waar je diverse berichten van klanten op kunt vinden.

Is er belangstelling voor een andere maat, uitvoering of model dan die wij hebben? Geen enkel probleem. Op diverse plaatsen in Nederland en Vlaanderen staan diverse andere maten Finse Kota’s van tevreden klanten.  Zo hoort en zie je niet alleen van ons hoe de kwaliteit van deze producten zijn, maar hoor je het van onze klanten met wie wij een goede relatie hebben en houden.