Voor de fundering en opbouw van het tuinhuis, de Finse Kota of een blokhut werken we samen met specialisten in houtbouw om iedere blokhut of tuinhuis naar volledige tevredenheid te realiseren. Dit kan ook maatwerk zijn.

Deze specialisten hebben jarenlange ervaring en zijn echte vakmensen, met hart en ziel.

Desgewenst is het totale traject van grondwerk en fundering tot en met de opbouw te realiseren in onderling overleg en na offerte van de specialist.

“Ieder zijn vak, maar wel één aanspreekpunt”

Bouwvergunning nodig?

Op de website van het omgevingsloket kun je kijken of je een bouwvergunning nodig hebt voor het plaatsen van een tuinhuis of blokhut.

Hier kun je de voorwaarden voor het bouwen van bijgebouwen en overkappingen lezen.
Wij kunnen je hier desgewenst mee helpen. Neem gerust even contact op.

Indien een vergunning vereist is zal deze eerst moeten worden aangevraagd. Meer informatie vind je bij de rijksoverheid .

Mantelzorgwoning

Sinds 2014 zijn mantelzorgwoningen vergunningsvrij te plaatsen. Wel moet de mantelzorgwoning voldoen aan het bouwbesluit. Heb je daar hulp bij nodig? Vragen over? Neem gerust contact met ons op.

Fundering, constructie en opbouw

De fundering voor je tuinhuis, Finse Kota of blokhut is op diverse manieren te realiseren.
Afhankelijk van de gekozen blokhut, Finse Kota of ander tuinhuis en de ondergrond kunnen wij je van een passend advies voorzien.
Wij hebben projecten gerealiseerd met betonnen funderingen en houten funderingen. Een houten frame om te plaatsen op een schroeffundering om een tuinhuis op te plaatsen kan meegeleverd worden.
Bij iedere tuinhuis zitten gratis geïmpregneerde funderingsbalken.
Ook voor schroeffunderingen en voor TTE Eco Plus funderingen zijn wij het juiste adres.

De opbouw Finse Kota, lusthus paviljoen of ander tuinhuis

De opbouw van een Finse Kota of ander tuinhuis is relatief eenvoudig en prima zelf te doen, met natuurlijk een fantastisch eindresultaat. Het tuinhuis komt in prefab delen aan, veel werk is al gedaan in de fabriek. Bij aanschaf van een tuinhuis is een duidelijke opbouwhandleiding ingesloten.

Wil je het tuinhuis opgebouwd hebben?

De opbouw wordt verzorgd door een vriendelijk team van gespecialiseerde allround vakmensen. Service vinden wij erg belangrijk.
Voor de opbouw zijn er wel wat spelregels:

  • De bouwplaats is goed te bereiken en niet verder dan 15 meter met vrije gangen.
  • Er is voldoende ruimte aan weerszijden om veilig en schoon te kunnen werken.
  • De bouwers zijn niet aansprakelijk voor eventuele problemen met buren t.a.v. erfafscheidingen etc.
  • De bouwers komen meestal met een bus met of zonder aanhanger daar moet parkeerplaats voor zijn.
  • De bouwers nemen geen restafval mee, je kan dat natuurlijk wel met hen overleggen en hen vragen dit tegen een meerprijs mee te nemen.

Wij zoeken het dichtstbijzijnde bouwteam om reiskosten te besparen. Zij hebben zelf ook leveringsvoorwaarden. Mail klantenservice@scandivik.nl of bel gerust 0164 820 233 voor meer informatie.