Voor de constructie en opbouw van het tuinhuis, de Finse Kota of een blokhut werken we samen met specialisten in houtbouw om iedere blokhut of tuinhuis naar volledige tevredenheid te realiseren. Dit kan ook maatwerk zijn.

Deze specialisten hebben jarenlange ervaring en zijn echte vakmensen, met hart en ziel.

Desgewenst is het totale traject van grondwerk, fundatie tot en met de opbouw te realiseren in onderling overleg en na offerte van de specialist.

“Ieder zijn vak, maar wel één aanspreekpunt”

Bouwvergunning

Op de website van omgevingsloket kun je kijken of je een bouwvergunning nodig hebt voor het plaatsen van een tuinhuis of blokhut.

Hier kun je de voorwaarden voor het bouwen van bijgebouwen en overkappingen lezen.
Wij kunnen je hier desgewenst mee helpen. Neem gerust even contact op.

Indien een vergunning vereist is zal deze eerst moeten worden aangevraagd. Meer informatie vind je bij de rijksoverheid .

Mantelzorgwoning

Sinds 2014 zijn mantelzorgwoningen vergunningsvrij te plaatsen. Wel moet de mantelzorgwoning voldoen aan het bouwbesluit. Heb je daar hulp bij nodig? Vragen over? Neem gerust contact met ons op.

Fundering

De fundering voor je tuinhuis, Finse Kota of blokhut is op diverse manieren te realiseren.
Afhankelijk van de gekozen blokhut, Finse Kota of ander tuinhuis en de ondergrond kunnen wij je van een passend advies voorzien.
Wij hebben projecten gerealiseerd met een betonnen fundering en houten funderingen. Een frame om een Finse kota op te plaatsen kan meegeleverd worden met de grenen edities.
Bij iedere tuinhuis zitten gratis geïmpregneerde funderingsbalken.
Ook voor schroeffunderingen zijn wij het juiste adres.

Opbouw en constructie Finse Kota, Lusthus of ander tuinhuis

De opbouw van een Finse Kota of ander tuinhuis is relatief eenvoudig en prima zelf te doen met natuurlijk een fantastisch eindresultaat. De Finse Kota komt in prefab delen aan, veel werk is al gedaan in de fabriek. Bij aanschaf van een Finse Kota is een duidelijke opbouwhandleiding ingesloten. Voor de echt handige klussers is een zelfbouwpakket te bestellen. Dat scheelt in prijs, maar dan moet je wel meer zelf doen. Deze zelfbouwpakketten zijn van Arctic Finland House.

Wil je het tuinhuis opgebouwd hebben?

De opbouw wordt verzorgd door gespecialiseerde all-round vakmensen. En nog eens heel vriendelijk ook. Vriendelijkheid en service vinden wij erg belangrijk.
Voor de opbouw zijn er wel wat spelregels.

  • De bouwplaats is goed te bereiken en niet verder dan 20 meter met vrije gangen.
  • Er is voldoende ruimte aan weerszijden om veilig en schoon te kunnen werken.
  • De bouwers zijn niet aansprakelijk voor eventuele problemen met buren tav erfafscheidingen etc.
  • De bouwers komen meestal met een bus met of zonder aanhanger daar moet parkeerplaats voor zijn
  • De bouwers nemen geen restafval mee, je kan dat natuurlijk wel overleggen met hen en dit vragen tegen meerprijs mee te nemen.

Wij zoeken het dichtstbijzijnde bouwteam om reiskosten te besparen. Zij hebben zelf ook leveringsvoorwaarden. Mail klantenservice@scandivik.nl of bel gerust 0164 820 233 voor meer informatie.